Vizezett Forradalmár

Ultraliberálisok, nemzetrontók blogja

Van más választás: nyílt társadalom, nyitott Magyarország

2017. augusztus 21. 14:00 - halloittbrusszel

Néhány hónapja tagja lettem az egyik "Soros-bérenc" civil szervezetnek. Az alábbi írást csak erős idegzetűeknek, kormánypártiaknak pedig csak komoly lelki felkészülés után ajánlom.

Az első óriási sokk, ami egy ilyen szervezethez csatlakozni szándékozót, és ebben a magyarországi törzsi társadalomban szocializálódott egyént éri az az, hogy valóban nyitott. Bárki csatlakozhat, aki a szervezet céljaival egyetért és a nem nagy összegű éves tagdíjat befizeti.  Sőt, nemcsak hogy csatlakozhat, de kíváncsiak is rá és egy kávé melletti személyes beszélgetés alkalmával bemutatkozhat. Skandalum! És itt már látom magam előtt a feketetöves Fidesz-szavazó arcára kiülő kaján vigyort, de ki kell ábrándítanom: Nem, nem lecsekkolni akarják, mindössze arról van szó, hogy komolyan veszik küldetésüket és itt valóban számít az egyén.

Mindezen túl ezek a megátalkodottak nem csak hirdetik a nyitott társadalom ördögi eszméjét, de a saját kis közegükben meg is valósítják azt. Ugyanis a nyitott társadalom nem kizárólag a multikulturalizmust jelenti, hanem a valódi versenyt is. Így fordulhatott elő, hogy a közelmúltban munkatársat kerestek, és a szervezet közösségi oldalán az erre irányuló felhívásuk egy nap többször is szembejött a hírfolyamban. Pedig bizonyára az ott dolgozók - lévén budapesti értelmiségiek - mindegyikének lenne legalább egy ismerőse, akit be tudott volna ajánlani. És itt most időzzünk el egy pillanatra! El tudja azt valaki képzelni, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerében egy-egy fontosabb pozícióra eséllyel lehet pályázni komoly kapcsolat nélkül, és kortól, nemtől, származástól teljesen függetlenül? Igen barátaim, a nyitott társadalom ellenzői nem kizárólag a más kultúrákból érkezőktől, de a versenytől is rettegnek. A zárt társadalom  a kontraszelektáltak paradicsoma, ahol a tudást, a teljesítményt ki lehet váltani a kapcsolatokkal. Amikor a magyar társadalom nemet mond a multikulturalizmusra, a nyugati értékekre, a liberális demokráciára, akkor egyúttal nemet mond a gyermekei és unokái teljesítményen, képességen alapuló boldogulására is, a kettő kéz a kézben jár. Nincs olyan, hogy a két modellből kiszemezgetjük azt, ami tetszik. Zárt társadalmat akarunk? Hát legyen, de akkor már most próbáljon meg mindenki valami befolyásos kormányzati kapcsolatot szerezni. Nem lesznek más kultúrák, nem lesznek muszlimok, de nem lesz - sok egyéb mellett - innováció, társadalmi mobilitás sem.

Hogy is szólt a Fidesz 1998-as választási szlogene? Van más választás: polgári Magyarország. Most is van más választás: nyílt társadalom, nyitott Magyarország.

 

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://halloittbrusszel.blog.hu/api/trackback/id/tr8612769026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2017.08.22. 04:10:20

Kedveském teljesen félreérted a 'nyitott' társadalom eszményét. Ezt olyan embereknek találták ki, akiknek már anyagilag nagyobb hatalmuk van, mint a régi királyoknak, de politikailag korlátozzák őket a demokratikus szabályok. A 'nyitott' társadalom eszménye annak elősegítése, hogy ezen gazdag emberek áthághassák a demokrácia szabályait, azaz elvegyék a politikai jogokat a demokratikus társadalmaktól, azaz megsemmisítsék a demokráciát. Az internacionalizmus kommunista eszményére meg azért hivatkoznak éppen a gazdag tőkések, mert a nemzetek egysége áll legjobban az útjukban.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.08.22. 04:39:52

"Amikor a magyar társadalom nemet mond a multikulturalizmusra, a nyugati értékekre, a liberális demokráciára, akkor egyúttal nemet mond a gyermekei és unokái teljesítményen, képességen alapuló boldogulására is, a kettő kéz a kézben jár. "

Ez nem igaz. És nem csak itt sántit a történet. A civil szervezethez való csatlakozás alapja a hasonló gondolkodás, egyetértés. Nagyon nem örülnék annak, ha más munkahelyen is ez lenne az elvárás, "egyebekben szabad verseny van" alapon.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.08.22. 04:52:46

A nyitott társadalom az nem az arab horda, meg a genderszak, meg a köcsögparádé.
Ilyet nem kér a magyar nép, jelezném.

$pi$ 2017.08.22. 05:37:05

"Mindezen túl ezek a megátalkodottak nem csak hirdetik a nyitott társadalom ördögi eszméjét, de a saját kis közegükben meg is valósítják azt."

Csak ne kelljen kiírni, hogy honnan kapnak pénzt. Meg ne kelljen felengedni a rendőrt a menekülthajóra. Ne derüljön ki, hogy hol és hogyan "mentik" ki az embereket a tengerből. Meg ne derüljön ki, hogy milyen rasszhoz tartozik az elkövető... nos igen, azt nem akarhatjuk.

$pi$ 2017.08.22. 05:44:59

"Nem lesznek más kultúrák, nem lesznek muszlimok, de nem lesz - sok egyéb mellett - innováció, társadalmi mobilitás sem."

Tehát a muszlimok nélkül nem lesz innováció? Muszlim társadalmakból a tudományos publikációk 1%-a származik, ugyanakkor majdnem annyi a lakosuk, mint a keresztény múltú országoknak. Hogy a fenében lehet, hogy muszlimok kellenek az innovációhoz? És a társadalmi mobilitás olyan nagy a muszlimok közt?

Ezek a kijelentések azért elég meglepőek ahhoz, hogy igen erős bizonyítékot igényeljenek.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.22. 06:26:15

Mi nem akarunk nyílt társadalmat. Miért akarjátok ezt a népre erőszakolni?

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.22. 06:27:39

A zárt és nyílt társadalom eltérése Popper találmánya, súlyosan téves alapokon nyugszik.

VaradiJanos 2017.08.22. 06:32:57

Imádok a vergődéseitekre ébredni.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.08.22. 07:46:56

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: mert konfliktusr, háborút akarnak, abból van pénze a gyurikájuknak

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.22. 08:50:34

@enpera:

Ez így leegyszerűsítés. Sorossal nem az a baj, hogy pénzt harácsol. ha csak ezt tenné, semmi gond nem lenne vele. Vele a fő baj, hogy fanatikusan és erőszakosan akarja erőltetni saját eszméit a világra.

Gábor Szögyéni 2017.08.22. 09:23:56

Ez nem gond, a civil szervezeteknek igenis sok teendőjük van. Ópályi, az úttesten szaladgáló kétévest elgázoló autóst meg akarta lincselni a népes rokonság. A népes rokonságnak tolerancia tréninget szervezhet a civil szervezet, majd életvezetési tréninget, anyagi és erkölcsi segítséget adhat a nyomorból való kitöréshez. Budapest Hős u, narkósok, bűnözők randalíroznak, az ott élők, a bűnből nem kérők érdekében felléphetnek a civil szervezetek. Hirtelen ez a két téma jutott eszembe, melyikkel kezd holnaptól a posztoló?

VaradiJanos 2017.08.22. 09:32:21

@Gábor Szögyéni: támogatást csak a magyarság lazítására ad a kitántorgott hullarabló
süti beállítások módosítása