Vizezett Forradalmár

Ultraliberálisok, nemzetrontók blogja

Meghalt a cselszövő

2017. augusztus 23. 20:54 - halloittbrusszel

Augusztus 20-án érkezett a hír, hogy elhunyt a gyűlöletkampányok mestere, a Fidesz tanácsadója, Arthur J. Finkelstein. Az általa kidolgozott és a legalantasabb ösztönökre alapozó szisztéma azonban itt marad, nem áll meg. Nem állhat meg, nincs konszolidáció. A feltüzelt célközönség egyre éhesebb, csaholva várják az újabb és újabb gyűlölet-falatkákat. Volt már a magyar történelemben ilyen korszak, 950.000 honfitársunk halálával végződött.

 

A gyűlöletkampány roppant csábító, hiszen viszonylag rövid idő alatt lehet vele komoly sikereket elérni. Olyan mint egy autó, amivel a tükörjégen haladunk: amíg tapossuk a gázt, addig látszólag nincs baj, csak amikor szeretnénk megállni és rálépünk a fékre, akkor döbbenten tapasztaljuk, hogy a jármű nemhogy nem lassul, hanem épp ellenkezőleg, gyorsul. Engedelmeskedik a fizika törvényeinek, a saját tömege viszi előre. Ennek a példának a szemléltetésére - és úgy gondolom, hogy egyáltalán nem erőltetett a párhuzam - a legjobb példa a két világháború közötti Magyarország revíziós propagandája. Az tény, hogy a társadalom irányából volt egy elementáris erejű igény a trianoni békeszerződés bármi áron való megváltoztatására, de azért a közvéleményt az akkori politikai elit is tüzelte. Legkésőbb 1940-ben, az Észak-Erdélyt Magyarországhoz visszacsatoló második bécsi döntéskor a hazai értelmiség és politikai garnitúra józanabbik fele pontosan tudta, hogy mindezért hatalmas árat fogunk fizetni, azonban már nem lehetett megállni. A két évtizednyi "Nem, nem, soha!", "Mindent vissza!", "Egy falut sem hagyunk nékik!" szólamuk és rigmusok megtették a hatásukat, a közvélemény akaratával senkinek sem volt bátorsága szembeszállni. A végeredményt ismerjük, a második világháború tragikus következményeit gondolom nem kell részletezni.

Farkas Márton Attila a 24.hu oldalán megjelent írásában a közelmúltban azt fejtegette, hogy a társadalom alakítja a politikát és nem fordítva. Szerintem ez nem igaz, vagyis csak a megállapítás első fele. A politika, a mindenkori hatalom nagyban képes befolyásolni a közhangulatot, hiszen minden eszköze megvan hozzá. Pontosan érezzük a mindennapokban tapasztalható xenofóbiát és ebben komoly szerepe van a jelenlegi kormánypártoknak. Azonban ahogy az írásom elején is utaltam rá, ezen a járművön nincs fék, a tömeg nem csak befogadja propagandaüzeneteket, de egy idő után szinte várja a következő adagot. Ebből a helyzetből Orbán számára már nincs kiút, nem változtathat, nem állhat át a másik oldalra, hiszen az teljes arcvesztéssel járna.

A magyar társadalom többsége - és ez igaz az ortodox Fidesz-hívőkre is - valahol legbelül pontosan tudja, hogy a rendszerváltás óta eltelt huszonhét év összességében kudarc. Nem sikerült a felzárkózás, sőt, talán még távolodtunk is Nyugat-Európától. Az utolsó mentsvár, az egyetlen vigasz számukra az, hogy az országban nincs jelentős számú bevándorló, és nincs radikális iszlám sem. A kormánypártiak egyfajta vallásos áhitattal - és erre a miniszterelnök igen erősen rá is játszik - még abban reménykednek, hogy a történelmi távlatokban gondolkodó Orbán Viktor előrébb lát a nyugati politikusoknál, és hosszabb távon az ország a győztesek oldalára kerül. Tévednek. Hamarosan nagy árat fogunk ezért fizetni.

71 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://halloittbrusszel.blog.hu/api/trackback/id/tr2612775126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.23. 21:28:04

Az ország halad a győztesek felé, ezek Oroszország és Kína.

A nyugat hadd sülyedjen, ha ez a vágya, de minket ne rántson magávak.

incognito ergo sum 2017.08.24. 11:16:52

Szerintem tökre nem Finkelstein a felelős -- sokkal inkább a rózsaszín szemüveget hordó idealisták.

incognito ergo sum 2017.08.24. 11:20:14

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

Kína speciel nagy szarban van: olyan adóssághegyet építettek a kínai vállalatok (a korlátlan nyugati felvevőpiacra számítva, ami azért mégsem korlátlan), hogy épp mostanában roskad a nyakukba.

Oroszországban a déli olajmezők kimerülésével, tehát ahogy egyre inkább áthelyeződik a kitermelés az sarkkörön túli mezőkre, növekszik a kitermelési költség: 30 dollárt közelíti, miközben a világ elkezd átállni az elektromos autókra.

Két, csőd felé tántorgó országba akarsz kapaszkodni...? Okoska.

Jakab.gipsz 2017.08.24. 11:37:35

A nyugat sajnos egy technológia fetisizálta ideológia foglya lett, éspedig olyan meggondolatlan módon, hogy a jelenleg ismert természeti törvények sincsenek meg alapozva.

Teljesen feleslegesen marakodunk.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.24. 11:41:40

@incognito ergo sum:

Nagy hiba leírni ezt a 2 országot. Az alapok ott sziklaszilárdak, s semmilyen ideiglenes gond nem képes őket megingtani, miközben a nyugat futóhomokra épített kócerékój, mely szakadéktól szakadékkig bukdácsol.

röf 2017.08.24. 11:55:48

A gyűlöletkampányok mestere, Finkelstein.
Elhunyt.
De semmi gáz, (vissza)jött helyette Ron Werber.
Igaz, nem a Fideszt tolja, hanem az ellenzéket...
Róla mikor jelenik meg az írás?

Sleepy Gonsales 2017.08.24. 11:57:05

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Csillagvirág! Te Kínáról, meg az oroszokról beszélsz, a cikk pedig Magyarországról szól. Ez is egy módszer, ha nem is finkelsteini.

jandera 2017.08.24. 12:00:40

@Jakab.gipsz: "a jelenleg ismert természeti törvények sincsenek meg alapozva"
A legkisebb természeti törvény összehasonlíthatatlanul hatalmasabb a legnagyobb ember által hozott törvénnynél!
Vagy esetleg megírhatnád, melyik evangélium alapján számoljak eredő ellenállást...

Cicmen. 2017.08.24. 12:20:06

Augusztus 20-án érkezett a hír, hogy elhunyt a gyűlöletkampányok mestere, a Fidesz tanácsadója, Arthur J. Finkelstein.

Na menj az anyádba! Ron Verberrel együtt! Nagyon gyorsan!

erol 2017.08.24. 12:20:46

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: "Az ország halad a győztesek felé, ezek Oroszország és Kína. "
Ezt már kipróbáltuk. Nem jött be.

Cicmen. 2017.08.24. 12:25:26

@Jakab.gipsz: A nyugat sajnos egy technológia fetisizálta ideológia foglya lett,

Lóf.-szt! Már bocsánat! A pénzhatalom foglya! Semmi ideológia, csak a pillanatnyi haszon mindig mindenhol, tekintet nélkül a következményekre! Másért mi a f.szért hoznának sorozatosan olyan döntéseket amik egyértelműen káros végkifejletbe fognak torkollni nem is oly sokára!

Mérnork 2017.08.24. 12:27:41

"Legkésőbb 1940-ben, az Észak-Erdélyt Magyarországhoz visszacsatoló második bécsi döntéskor a hazai értelmiség és politikai garnitúra józanabbik fele pontosan tudta, hogy mindezért hatalmas árat fogunk fizetni, azonban már nem lehetett megállni."
Mert szerinted mi változott volna, ha nem csatolják akkor vissza és/vagy megpróbálunk semlegesek maradni, esetleg aktívan szembefordulni a náci Németországgal? Szerinted akkor nem lettünk volna szovjet érdekövezet a háború végén? Dehogynem, csak akkor még bekaptunk volna '40-'45 között egy jó kis német megszállást és kirablást, majd ugyanezt szovjet részről, lásd a lengyel példát.

vaffanculo 2017.08.24. 12:30:28

Maga a gyűlöletkampány a gáz, kurva mindegy, hogy Finkelstein csinálja, vagy Verber. A fityesz felült erre a lóra, az eredmény látható, illetve látható lesz.

high up! 2017.08.24. 12:30:35

hehehe, akokr ez azt jelenti, hogy az Elmúttnyócévben a fidióta féleszűek úgy táncoltak, ahogy egy buzi zsidó fütyült!

Ez az évszázad vicce, mindent elmond a fidióták szellemi nívójáról.

Te jó ég, egy buzi zsidó minden magyart összeugrasztott, kihozta az Átlaghülyemagyarból a náci-barbár genetikát (migráns pogromok), elkergetett 700 ezer magyart az országból.
Oszt még nem is Sorosnak hívják.
Oszt ezt hívják úgy a féleszű fideszbarmai, hogy végre nömzöti kormányzás van. Te jó ég!

FOLYTASSUK!

röf 2017.08.24. 12:38:30

@high up!:
Aszondod, egy buzi zsidó...? Csak így naturálisan?
Akkor akár te is lehettél volna.

Cicmen. 2017.08.24. 12:38:39

@high up!: Ne haragudj, de te egy akkora gyökér vagy, hogy megemelem előtted a kalapomat! Van itt egy pár hadibarom, de magasan vered őket!
És most FOLYTASSAD nyugodtan!

incognito ergo sum 2017.08.24. 12:48:38

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

Én nem "írom le" ezeket az országokat, de az alapok távolról sem szilárdak: kína hitelbuborékon ül, az oroszokat meg a vodka tartja életben most, hogy az olajnak nincs ára.

Cicmen. 2017.08.24. 13:02:21

@incognito ergo sum: az alapok távolról sem szilárdak: kína hitelbuborékon ül, az oroszokat meg a vodka tartja életben most, hogy az olajnak nincs ára.

Az USA még nagyobb buborékon ül, az igazán nagyoknál inkább az a szabály hogy a kicsik basznak rá a nagyok csődjére!
Az oroszok tényleg a világ csodái, azokkal az erőforrásokkal művészet csak ennyire vinni, bár az isten mentsen minket tőle hogy felhagyjanak a balfaszoskodással mert kő kövön nem marad !

incognito ergo sum 2017.08.24. 13:10:00

@Cicmen.:

Azt gondolnánk, hogy az amerikai buborék veszélyesebb, de nem, sajnos a kínai a feszesebb, és nagyot szól ha kipukkan, mindenki megsínyli, a nyugat is.

És minél közelebb van valaki (gazdaságilag) kínához, annál nagyobb pofont kap.

Oroszország nem buborék, ők egyszerűen csak szétrohadnak. A szankciók (paradoxnak tűnhet) valamit segítenek az orosz gazdaságnak, de Putyinnak ártalmasak.

incognito ergo sum 2017.08.24. 13:13:04

@Cicmen.:

A kínai cégek hitelből építették azokat a gyárakat, aminek a termékeivel elárasztották a nyugatot. De a nyugat kereslete véges, árversenybe merültek a kínai cégek egymás ellen, veszteségesek, nem tudják törleszteni a hiteleike. a kínai állam próbál előre menekülni, de meddig?

incognito ergo sum 2017.08.24. 13:14:32

@Cicmen.:

Az oroszok arra basztak rá, hogy az olajbevételeiket fogyasztásra költötték. És most már nem tudnak megállni mert a nép morogni kezd.

incognito ergo sum 2017.08.24. 13:25:25

@Cicmen.:

Ron Werberrel azonosítják sokan a szocik 2002-es kampányát, de annak a motorja Gyurcsány volt inkább.

Cicmen. 2017.08.24. 13:27:04

@incognito ergo sum: És minél közelebb van valaki (gazdaságilag) kínához, annál nagyobb pofont kap.

EEEEEEgen, csak ha óvatosságból nem kereskedünk velük az sem jó, valamint ha nem kereskednénk, szerintem áttételeken keresztül akkor is lecsapódna!
Az oroszokról én is hallottam hogy jót tettek a szankciók az iparuknak!

Cicmen. 2017.08.24. 13:32:26

@incognito ergo sum:Ron Werberrel azonosítják sokan ...

A kampánytanácsadó ő volt ez tény!
Az más kérdés hogy Gyurcsány feketeöves szemétláda, továbbképezni képtelenség!

HaD 2017.08.24. 13:38:35

finkenstein szimplán csak az egyik fele a magyar kormányok kontroljának amásik ez a weber. Az hogy a magyarságot össze lehet ugrasztani az nem az ö találmányuk,meg kell nézni a fasza kis történelmét és a hülye is levonja a konzekvenciát...mint ahogy az orbán és gyurcsány féle banda tette teszi...anyira azért nem hülyék hogy erre is telefonos segítség kellene....a hatalom gyakorlás és az ország lerablásában egyébként a gyülöltekeltésen kívül felhasználnak/tak még jó pár "fegyvert".

Az orsoszok kedves elvtársak pedig megihatják lassan az olajukat...szép lassú kortyokban(remélem az arab ökrök is)....ha netán nem lesz mit zabálniuk akkor legalább lesz ami belülröl füti öket. A jelen állás szerint a müvelhetö területeik igen csak apadnak(vagy sivatag lesz vagy 10 hónap fagy) kicsit elfelejtettek mezögazdasági technológiát fejleszteni. Pontosabban amig a magyar lengyel meg kelet-német mezökröl el lehetett hordani a kgst árképzés(durvább volt mint a monarchia vámuniója)segedelmével a zabálni valót ök addig vidáman menetelgettek a vörös téren...5-6 millió bakát etettek a szoc tábor pénzén...megvédtek bennünket:). Amikor aztán Reagan beszopatta öket a saját fegyverükkel(katonásdi) meg a lenyomott olajárral és pláne megszünt a kgst mint hátország na akkor borult a szar náluk...most kapkodnak a fijjug egy kis hadi konjukturával de a természet nagy úr,hidegben az istennek nem terem semmi ehetö...legfeljebb a mackóknak fakéreg meg orosz muzsik aki még elfutni is lusta:)

incognito ergo sum 2017.08.24. 14:10:09

@Cicmen.:

Nyilván kereskedhetünk, csak ne a legalja szart vegyük meg merhogy az "olcó"

A kínai napelemek dömpingje pl. töknretette az összes európai gyártót. Miközben a kínai napelem pont úgy van összeszerelve, mint minden csellentyűcske, hajlítva, ragasztva, hegesztve. A német napelem pedig "reciklálható" volt, vagyis amikor 15-20 év után a panelban az első cellák elöregszenek, néhány csavarral egyesével ki lehet(ett) cserélni őket. A kínait meg egyben kell kidobni, esetleg nagy munkával szétbarmolni, hogy legalább a vaslemezeket újra lehessen hasznosítani. De hát ez volt az olcó.

Szóval kereskedni lehet -- de olyan sületlenségekbe belemenni, hogy kínai HITELBŐL kolosszális áron fölöslegesen renoválunk egy kis forgalmú vasútvonalat: na ez öntökönszúrás.

Orbán egyébként zseniálisan ráérez mindig arra, hogy benyaljon valakinek, aki aztán szarban hagyja.

2017.08.24. 14:11:52

@Cicmen.: igen, csakhogy az USA kínai tartozásai miatt Kína elemi érdeke jómódban tartani az amcsikat. Különben veszett a pénz. A másik gond, hogy a sikeres kínai gazdaság munkaerőt igényel. Egyre inkább szakképzettet. Eredménye a megnövekvő bérköltség. Ez viszont növeli az árakat, ami rontja a versenyképességet. Nem véletlen, hogy ide tevődik át a beruházások egy része. Közelebb a piachoz. Vajon miért itt gyárt autógumit és nem keleten a koreai?

2017.08.24. 14:15:26

@erol:

Nem jött be?

Akkor miért írat ezt a blogger?!

"A magyar társadalom többsége - és ez igaz az ortodox Fidesz-hívőkre is - valahol legbelül pontosan tudja, hogy a rendszerváltás óta eltelt huszonhét év összességében kudarc. Nem sikerült a felzárkózás, sőt, talán még távolodtunk is Nyugat-Európától."

Mert e szerint ugyebár kádár idején közelebb voltunk a vágyott Nyugat-hoz!

Mostakko?!

2017.08.24. 14:15:34

@röf: namost azt képzeld el, hogy ő a fidesz tanácsadója.
most úgy nyalnád a segget, ahogy high up! tanácsolja....

2017.08.24. 14:17:35

@tamarisk: bizonyos szempontból igen. Például az ország nem volt ennyire eladósodva. Voltak magyar termékek, amelyek eladhatóak voltak.

incognito ergo sum 2017.08.24. 14:19:16

@Cicmen.:

Volt itt egy Ron Werber nevű csóka, én akkoriban elég sokat beszélgettem Szigetvári Viktorral. A szociknak nem volt túl sok pénze a kampányra, Werber abban volt nagyon profi, hogy melyik választói csoportokat milyen módon lehet leggazdaságosabban megszólítani. Magyarul nem tudott, a megbeszéléseken ott volt de nem szólt bele, a médiavásárlások voltak elsősorban a kezében, fix budgetből kellett kihoznia a legnagyobb reach-et. A 23 millió románozás Gyurcsány ötlete volt, akárcsak a köteles kampány -- és mindkettővel szemben komoly ellenállás volt a pártban. Ahogy SZV mondta, Kovács László teljesen ki volt akadva: most írták alá a megállapodást, kezet fogott Orbánnal, csináljon segget a szájából? Mire Gyurcsány: ha nem csinálsz segget a szádból, nem lesz pénzed arra sem amivel kitörlöd. Végül Szili Katalin megadta magát és ő kezdte ezeket a félelemkampányokat.

Kovács László hisztizett a köteles kampány miatt is, végül beadta a derekát és kiállt ő is valami tüntetésre amiben kötéllel a nyakukban állt egy maroknyi szoci megmondóember.

Ezzel nem mentegetni akarom Werbert vagy feketíteni Filkensteint, ezek az én emlékeim 15 évvel ezelőttről, akkoriban fidesz szimpatizáns voltam és nagyon haragudtam a szocikra és Szigetvárit sem értettem, hogy az ő hátterével hogy állhat be Gyurcsány mögé.

Gyurcsány tőrőlmetszett pszichopata, van egy egyszemélyes pártja, a DK, de a saját pénzéből (a milliárdjaiból) semmit nem tesz bele, menj el egyszer egy DK fórumra, kívülállóként egyszerre vicces és szánalmas.

2017.08.24. 14:30:18

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Manapság jóval több eladható dolgot termelünk és ...viszik is.

A baj inkább az, hogy ugyanaz a vevő is mint tulajdonos.
Azaz a HASZON nem itt marad, hanem nyugaton csapódik le...

Lásd: MERCEDES gyár pl.

Itt 9 EUR/óra a melós néemtben 43 EUR/óra

PONTOSAN ugyanazért a melóért, pontosan ugyanazt gyártva.
No ez köszönhetjük a libero kormányoknak... a kizsákmányolást.

röf 2017.08.24. 14:54:46

@incognito ergo sum:
"Volt itt egy Ron Werber nevű csóka, én akkoriban elég sokat beszélgettem Szigetvári Viktorral. A szociknak nem volt túl sok pénze a kampányra, Werber abban volt nagyon profi, hogy melyik választói csoportokat milyen módon lehet leggazdaságosabban megszólítani."
Hát nem tudom kiket akart megszólítani a féloldalas Népszabi hirdetés a fekete hátterű, Hitchcock-horrorszerű jajkiáltással: "Állítsuk meg a Fidesz hazugsággyárát".
De eredményes volt.

röf 2017.08.24. 14:56:33

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Szóval nálatok ez így megy...
Ti tudjátok.

Európai téridő 2017.08.24. 14:56:59

Látszik, hogy a poszt írója még nem lépett túl azon a hamisított történelmen, amit az iskolában tananyagként a fejébe sulykoltak az elvtársak, vagy a poszt-elvtársak. A gyűlöletkeltős duma és Finkelstein összekapcsolása pedig nem meggyőző.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.24. 14:57:32

@röf:

A modern tömegdemokrákban nem lehetséges választást nyerni ilyen módszerek nélkül.

Az emberek 1 %-a olvas pártprogramot, további kb. 5-10 %-nak vannak valamilyen koherens elvei.

Mindenki más érzelmi alapon szavaz, sokszor teljesen abszurd okokból.

Ezért kell ez a 90-95 %-os többséget meggyőzni. Ehhez kellene a butaságok. Ha azt mondod, hogy az MSZP prpgramja hülyeség, ez senkit se érdekel, de ha azt, hogy Botkának Rolex-órája van, az már igen. Ennyi az egész.

VaradiJanos 2017.08.24. 15:01:29

Jujj, az lesz a vége, hogy a magyarok nagyon megutálják a hódító tevebaszókat és kecskebaszókat, illetve a hullarabló gyuribát? És akkor mi van?

röf 2017.08.24. 15:03:47

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
Nem ezzel van bajom, hanem a libbantak kettős mércéjével.
És ha az orruk alá dörgölöd, akkor jön az őrjöngés....

VaradiJanos 2017.08.24. 15:04:34

@high up!: nem ugrasztotta össze a magyarokat a "buzi zsidó", titeket rühel az ország még jobban, de ti nem vagytok magyarok, tehát semmi gond. Ja, és a kurva anyádat! Puszi.

incognito ergo sum 2017.08.24. 15:05:26

@röf:

"Hát nem tudom kiket akart megszólítani "

Én sem tudom :-) de hasonló motívuma lehetett, mint Simicskának, aki ugyancsak egészoldalas hirdetést adott fel, ugyancsak a népszabadságban, hogy "szálljatok le az anyámról különben megbánjátok" jellegű tartalommal...

VaradiJanos 2017.08.24. 15:07:13

@murr-murr: túltoltad a higítót, hülyegyerek?

Singerkém 2017.08.24. 15:12:52

"csak amikor szeretnénk megállni és rálépünk a fékre, akkor döbbenten tapasztaljuk, hogy a jármű nemhogy nem lassul, hanem épp ellenkezőleg, gyorsul. Engedelmeskedik a fizika törvényeinek, a saját tömege viszi előre. "

Ezt a hülyeséget hol hallottad. Fizikaórán tutira nem.

vaffanculo 2017.08.24. 15:35:51

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: ez sajnos műxik, de mi lesz az országgal? Tudom, szerinted jó irányban haladunk :). Sztem meg nem, oszt jónapot.

MEDVE1978 2017.08.24. 15:36:31

Az igazi kérdés az, hogy Orbán kapzsisága legyőzi-e az egoját. A fanatizálhatóság az egyes témákkal - Soros György, migránsok stb. - bizonyos ideig tartható csak fenn. A kérdés az, hogy OV mit csinál akkor, ha Brüsszel egy az egyben megbüntet minket és a büntetés mértéke irreális mértékeket ér el.
A technokrata Macron és Schulz ugye ezt akarja, de ebből igazából az előbbi veszélyes. Schulzot a jelenlegi becslések szerint Angela Merkel el fogja verni, ami a magyar külpolitika szempontjából nagyon pozitív. Ha Schulz nyerne, létrejönne menekült ügyben is a német-francia szövetség, ami végzetes lenne. Így most az a kérdés, hogy Macron önmagában mekkora vihart kavar.
Jó menekülőút lehetne Orbánnak egy a devizahiteles falu mintájára egy-több menekültfalu létrehozása az osztrák határ közelében, ezzel formailag teljesíteni lehetne az előírásokat és bebizonyosodna, hogy a franciák és németek által fetisizált rendszer használhatatlan. Ezt a szintű váltást talán még OV is le tudná kommunikálni a rajongóknak.

Ez viszont csak a menekültkérdés. Sokkal komolyabb a gond a gazdasági kérdéssel. Ha Macronnak sikerül tartalommal megtölteni a szorosabbra fogott eurozóna koncepciót, akkor indirekt módon rákényszeríthetnék Magyarországot, hogy lépjen be (egyszerűen annyi pénzt adnak az eurozónának, hogy az értelmetlenné teszi a kimaradást).

incognito ergo sum 2017.08.24. 15:45:28

@MEDVE1978:

Szerinted mi a fenntartható rendszer a menekültkérdésben?

VaradiJanos 2017.08.24. 15:54:24

@röf: minek táplálod ezt az incognito trollt? Még ő lesz a hé dolgozója a migration aid-nél....

2017.08.24. 16:36:57

@tamarisk:

És vajon miért nem rúgja ki a mercit a "nemzeti" kormány?

fátum 2017.08.24. 16:51:26

Tükörjégen haladó autó fékezés közben gyorsul??? Maaargit... noooormális??? Értem én, hogy hatásvadász marhaságot kell mondani, de ekkorát???

Shish Yakoo 2017.08.24. 17:36:10

"rálépünk a fékre, akkor döbbenten tapasztaljuk, hogy a jármű nemhogy nem lassul, hanem épp ellenkezőleg, gyorsul" Gyorsan szabadalmaztassa, drága halloittbrusszel, remek találmány a fékhajtású jégautó. Gondolom gázadással lehet lefékezni, mielőtt szuperszónikus sebességgel a partnak ütközik.

calen 2017.08.24. 17:47:59

"Farkas Márton Attila a 24.hu oldalán megjelent írásában a közelmúltban azt fejtegette, hogy a társadalom alakítja a politikát és nem fordítva. Szerintem ez nem igaz, vagyis csak a megállapítás első fele. "

A tömeg (jelleme) dönti el, hogy mire fogékony. Magyarországon a "tömeg" szinonim fogalom az alacsony tudati színvonalú aljanéppel.
Orbán és a NER csak tünet, a nép a betegség maga.

vaffanculo 2017.08.24. 21:02:39

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: kapitális büdös nagy lófaszt van jól. Hol élsz te? éppen egy maffiakormány rabolja szét az országot már hét éve. Tényleg jól van.. :)

vaffanculo 2017.08.24. 21:03:49

@incognito ergo sum: igazad van, néha megfeledkezem magamról. Az ország szar állapotáról sajnos nem tudok megfeledkezni...

vaffanculo 2017.08.24. 21:05:58

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Bégető, tudnád definiálni, hogy mi a teliberakott náthás búbánatos lófasz szerinted a liberális?

bögöbö 2017.08.25. 09:11:49

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: "Az ország köszöni, jól van. "

Ja, EU-s pénzből. :D

bögöbö 2017.08.25. 09:15:47

OFF FékezésKOR valóban felgyorsul a kocsi, mivel a motorfék már nem "fogja" (a kerekeknek nem kell átpörgetniük a motort). Utána nyilván megáll a jégen is, de sokkal lassabban.

MEDVE1978 2017.08.25. 09:24:22

@incognito ergo sum:
Itt különbséget kell tenni európai és magyar szint között. A menekültkérdés rossz scenáriója az, hogy ez csak az első pár csepp az áradatból. Én hajlamos vagyok ezt hinni, egyszerűen az afrikai demográfiai mutatók (népességnövekedés) és az ezzel egy időben történő klímaváltozás okozta élettérvesztés miatt. Ha viszont az első csepp az áradatból, akkor ezt a problémát valahogyan kezelni kell.
Azt semmiképpen nem lehet megengedni, hogy milliók vándoroljanak be, mert ez tovább destabilizálja az európai jóléti rendszereket - amelyek az egyenlőtlenségek miatt így is - úgy is válságban vannak. Pont emiatt pedig elviselhetetlen politikai feszültségeket okoz és a szélsőségeket viszi kormányra.

Magyarország stratégiájával én csak részben értek egyet. A nyugati politikai fősodor (Macron, Benelux államok, Merkel, valamint a kényszerszövetséges görögök és olaszok) irányvonala jelenleg az, hogy: mi (a németek, franciák) befogadtunk menekülteket, míg a gonosz kelet-európaiak nem és az újraelosztásban sem hajlandóak részt venni. Mi jók, európaiak, fejlettek stb. vagyunk, ők rosszak, primitívek, keletiek stb.

A kerítés építése jó lépés volt, hiszen hosszútávon lehetővé teszi, hogy a határokat kontrolláljuk. Ezt követően viszont előbb-utóbb rá leszünk kényszerülve - legalábbis ez lenne a jó lépés, hogy valahogy formailag beengedjünk menekülteket. Természetesen hatalmas baromság a nyugatiak által preferált újraelosztós megoldás és ahogy az elmúlt két év be is bizonyította, nem is működőképes: az összes menekült előbb-utóbb lelép nyugatra. Mert ott vannak a haverjai, családja, népéből még egy két fő, nem olyan bonyolult a nyelv, gazdagabbak az emberek stb.
A stratégiailag jó döntés az lenne, hogy ha elveszítjük a pert az EU határozat ellen, akkor egy rendkívül transzparens ilyen menekültfalut építenénk fel. Nem kell félni, a döntő része az Olaszországban, Görögországban lévő menekülteknek nem akar majd idejönni, aki mégis, rövid idő után megpattan majd. Ez a megoldás tehát egyértelműen bizonyítaná az EU határozat csődjét.

Hosszú távon Európának szembe kell néznie az ocsmány valósággal: a hippi, mindenkit segítünk és olyan jó emberek vagyunk kép nem fenntartható, mert elpusztul a szociális és gazdasági háttér, ha erre megyünk. A nyugaton élő, utópista, politikailag korrekt elveken nevelt milliók egy része még mindig ezt hiszi és akarja hinni.

incognito ergo sum 2017.08.25. 09:41:51

@MEDVE1978:

Amit leírtál (most nincs időm bővebben kifejteni de csak kiegészíteni tudnám) nagyjából egybevág azzal, amit Soros György írt két éve a Foreign Policy-ben megjelent cikkében:

foreignpolicy.com/2016/07/19/this-is-europes-last-chance-to-fix-its-refugee-policy-george-soros/

egy kiegészítés, a ránk kirótt 1200 fős kvóta szabályai kb a következők:
- jobbára olaszországi menekülttáborokból érkeznének a jelöltek (nincsen cherrypicking, tehát nem lehet nyelvismeret, iskolai végzettség stb alapján válogatni)
- és csak olyan származási országok állampolgárai, amelyekből érkező menekültkérelmek legalább 75%-át pozitívan bírálták el
- ezután a menekültügyi eljárást a magyar hatóságoknak kell lefolytatni
- az eljárás eredménye lehet elutasítás, mely esetben a menekültet deportálni kell
- az elutasított kérelmek is beleszámítanak az 1200 fős kvótába.

Tehát a magyar kormány azt is megtehetné, hogy az 1200-ból 1180-at elutasít (pl terrorizmus kockázatára hivatkozva), kvóta letudva.

incognito ergo sum 2017.08.25. 09:46:01

@bögöbö:

off

Ezzel rendkívül kevéssé értek egyet, pusztán mint fizikus.
Ha leveszed a lábad a gázról, a motorfékhatás felépülése (a motor fordulatszámának lecsökkenése) a motor tehetetlensége és a forgásmennyiség miatt tovább tart, mint amennyi idő alatt a fékpedállal fékezni kezdesz. Jeges úton azért szokták javasolni a motorféket, mert gyengébb, ezért kevésbé csúszik meg (és válik kormányozhatatlanná) az autó.

Európai téridő 2017.08.27. 21:19:29

Új konteó: Csak nem Finkelsteinnek a cselszövésekből súlyos betegsége miatt megtörtént kidőlése eredményezte Trump győzelmét is?
süti beállítások módosítása